неділю, 7 липня 2019 р.

"Я віночок на воду кладу,щоб побачити долю свою".Народознавче свято

    Вже ввійшло в традицію села на свято Івана Купала збиратися громадою села в центрі села. Щоб заспівати купальських пісень, повезти купальські хороводи, старше покоління подивитися на забави молодих та поспілкуватися. І звичайно ж , запалити купальське очищувальне багаття. В цьому році, хоч  і почав накрапати дощ, але  завзятих наших артистів не зламала негода. Гурт дівчат "Сонечко" , що займаються в сільському клубі ,керівник Чепелюк Р.В водили хороводи "Ой на Івана,та й на Купала", " Кругом Мариноньки ходили дівоньки", " Посаджу я рожу" та інші. Глядачі щиро опладували учасникам гурту :Андрійчук Саші,Ліпській Марії,Шпаченко Софії та Марії,Самолюк Маріні ,Приказчиковій Вікторії,Ткачук Тоні,Чорнобривій Софії,Асіловій Ангеліні,Зайцевій Насті. Чудовий танець "Дівчина в темному " глядачі побачили у виконанні Лопатенко Євгенії. Чарівні мелодії пісень у виконанні Григорчук Олени,Шпаченко Маріїї відлунювались по всьому  селі. Зачарували своїм співом односельців Парук Юля та Катя.
      До речі, всі учасники гурту "Сонечко" красувалися у нових українських костюмах, які закуплено Григорівською сільською радою, за що щиро вдячні учасники і глядачі свята сільському голові Простаку.
      Особлива подяка нашому ПП Мартинюку В.М . В цей день він приготував частування для громади села. Гаряча і смачна юшка припала всім до вподоби, малеча отримала смаколики-морозиво. Не залишилися осторонь і учасники купальського свята, які отримали подарунки від Володимира Миколайовича.
     Атмосферу чарівності і загадковості купальського свята упродовж всього вечора створював наш односелець музикант Ребедацький Петро.




Немає коментарів:

Дописати коментар