середу, 1 травня 2019 р.

Весна. Великдень. Боже воскресіння.

     Дзвони Свято-Михайлівської церкви виспівують "Христос Воскрес!". На другий день великодніх свят з давніх-давен у нас в селі існує традиція - водити великодні забави. Прославляти радість весни та Воскресіння Хрестового біля церкви.
     Цей рік не став винятком, хоч погода була і прохолодна. Змійкою велися хороводи "Кривого танцю" та "Довгої лози". Всі були в захваті від хороводу "Жучок". Наймолодші жителі села водили "Подоляночку", літні жінки співали старовинних великодніх пісень "Ой в полі, полі два браття косять" та інші. Радувала око тематична виставка з писанками підготовлена учнями Воронковецької ЗОШ, керівник Фоміна Т. О.
     У Великодню ніч під час служби лунав пасхальний спів наших дітей Андрійчук О., Калинич В., Шпаченки С. і М., Ліпської М., Приказчивої В., Данилюк І., Ткачук А., Самолюк К. і М.. Вони ж приймали активну участь у проведені великодніх забав.
     З задоволенням глядачі аплодували, а настоятель Свято-Михайлівської церкви Янковський А. А. дякував учасникам та організатора дійства Чепелек Р. та Самолук Г. за прекрасне свято, гарний настрій, заряд енергії, щирі побажання щастя, миру в Україні та в усьому світі.




Немає коментарів:

Дописати коментар