пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

Афганістан наш біль, наш сум Година-спомин


                Афганістан наш біль, наш сум
Година-спомин
Минають дні, ідуть роки,
Життя листки перегортає
А біль Афгану -  на віки
В душі чомусь не замовкає
        Ось уже 30 років віддаляє нас від вогненних років в Афганістані (1979-1989), але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності, вірності військовому обов’язку, які показали тисячі відданих синів і дочок України.
     Ознайомлення читачів 5-9 класів з подіями Афганської війни, виховання у підлітків  поваги до воїнів-інтернаціоналістів, почуття патріотизму, гідності та гордості за своїх земляків, любові до Батьківщини у Воронковецькі сільські бібліотеці пройшла година-спомин «Афганістан - наш біль, наш сум», приурочена Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Читачі дізналися про своїх земляків : Вишневого Анатолія Івановича, Олійника Віктора Ніканоровича, Слободенюка Миколу Миколайовича, Сологуба Сергія Петровича, Янковського Андрія Володимировича, які пройшли крізь пекло Афганістану. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув у боях, помер від ран, травм і хвороб, пропав безвісти.
        Поезії А. Беззуб, С. Мілімчук і пісні О. Розембаума, що звучали під час заходу, донесли до сердець підлітків думку: війна – це безумство, це невиправдана жорстокість – це горе, кров і смерть. Тому усім жителям планети потрібно цінувати МИР!



Немає коментарів:

Дописати коментар