суботу, 12 травня 2018 р.

    Урочистий мітинг"Тим, хто віддав життя за мир"

Щороку 9 травня, коли розквітає все довкола, коли щедрі сонячні промені посилають на землю своє тепло, ми відзначаємо величне свято-День перемоги у Другій Світовий війні.В цей день жителі села зібралися біля обеліску загиблих наших односельчан, щоб віддати данину памяті тих, хто загинув на фронтах,хто віддав життя заради майбутніх поколінь.
   До підніжжя памятника визволителям вдячні односельці поклали вінки і буйні весняні квіти. Сільський голова Простак А.С. звертаючись до присутніх говорив про історичне значення перемоги, про мужність і героїзм визволителів. На жаль, тих кому ми завдячуємо свободою в нашому селі уже немає, вони пішли   у вічний спочинок, та є жінки, котрі сповна скоштували гіркий смак долі солдатської вдови.Ім виконком сільської ради вручив грошову допомогу.Голова ветиранів села підполковник  у відставці  Сарсадський В.О та  директор школи Янковська Г.М. закликали присутніх свято берегти память про нетлінний подвиг солдата-визволителя,  наслідувати приклад патріотизму і жертовеності в імя свого народу, в імя майбутніх поколінь. У спільному молебні, з  протоієреєм Андрієм помянили наших 92 односельці,які не повернулися з фронтових доріг до рідного села.
Память про тих, хто ціною власного життя наближав Перемогу вшанували хвилиною мовчання. Учні школи приурочили 73 річниці Перемоги літературно-музичну композицію "          Спасибі за життя, солдати Перемоги". На завершення урочистого мітингу увись полинула пісня "День перемоги" від всієї громоди села.



Немає коментарів:

Дописати коментар